Spirituális nap és tiszteletadás

 
2010. szeptember 26.

Silo családja, barátai és követői világszerte megemlékezéseket tartottak, hogy megünnepeljék és megerősítsék azt a humanista szellemiséget és gyakorlatot, melyet Silo az általa ihletett társadalmi mozgalmakon és spirituális közösségen keresztül útjára indított.

 2010. szeptember 26-án, vasárnap Magyarországon is megemlékezést és könyvbemutatót tartottunk

A tiszteletadás mellett az  újonnan megjelent magyar nyelvű Silo Üzenete című könyv bemutatójára, valamint ceremóniákra  is sor került.

Silo, a nemzetközi Humanista Mozgalom valamint a Tanulmányozás és Elmélkedés Parkjaiban működő Iskola alapítója, sokunk számára mester, szellemi vezető és barát múlt héten itthagyta ezt a fizikai világot. Ezekben a napokban leginkább mélységes hálát érzünk mindazért a tanításért, amit a világunkba hozott. Egyben mély szükségét érezzük, hogy Üzenetét, ezt az új spiritualitást a lehető legszélesebb körben ismertté tegyük,  s folytassuk a  munkát, amit ő elkezdett.

“Így az említettekkel összhangban itt mindenki előtt kijelentem, hogy hiszem és tapasztalat útján bizonyosságot szereztem arról, hogy a halál nem állítja meg a jövőt, 
ellenkezőleg, a halál megváltoztatja létezésünk ideiglenes voltát, és a halhatatlan transzcendenciába visz el.” Silo, 1980., Mexikó

Megjelent: 1572 alkalommal