A megbékélés mint spirituális tapasztalat - szeminárium

 
2015. decebmber 20., vasárnap 11 ora

Szeretettel várunk mindenkit erre az egy napos szemináriumra, aki szeretne elmélkedni és tapasztalatokat szerezni az önmagával és a másokkal való megbékélésről.

A szeminárium elsődleges célja, hogy elmélkedjünk a megbékélés élményén, hogy megpróbáljunk túllépni a pszichológiai szinten, és egy mély spirituális szintre helyezzük a témát.

Megalkotunk majd egy olyan egyéni aforizmát is, amely nagy pozitív érzelmi töltést sűrít magába, és így elősegíti a fokozatos megbékélés folyamatát.

"Hogyan győzhetné le az ember a saját árnyékát? Talán úgy, hogy elmenekül előle? Talán ha inkoherens módon szembeszáll vele? Ha a történelem motorja a halál ellen való lázadás, lázadj fel most a csalódás és a bosszúállás ellen. Hagyj fel, először a történelemben, a bűnösök keresésével. Te és mások is felelősek vagytok azért, amit valamikor tettetek, de senki sem felelős azért, ami történt. Bárcsak kijelenthetnénk ebben az egyetemes perben: „nincsenek bűnösök!” és minden ember erkölcsi kötelessége lenne a saját múltukkal való megbékélés. Ez itt kezdődik, benned és bennem, és felelősek vagyunk azért, hogy ez folytatódjon a körülöttünk lévőkben, egészen addig, amíg a Föld legtávolabbi sarkáig is elér. " Silo, Madrid, 1981

Megjelent: 1836 alkalommal