Bosszú, erőszak, megbékélés

 május 5. - május 7.

A bosszú mechanizmusa mélyen gyökerezik a nyugati kultúrában, és visszavezet a történelem előtti múltba.

Az első nagy államok Mezopotámiában ezt a mechanizmust intézményesítették, és örökítették tovább.

A bosszú törvénybe iktatása vezethetett oda, hogy elveszett a belső megbékélési folyamat, és ma már nincsenek meg az eszközeink a megbékéléshez, ha bántódás ér minket. Büntetni akarunk, de ezzel nem lehet gyógyítani a belső törést, amit elszenvedtünk.

Arra próbálunk választ találni, hogyan jutottunk el odáig, hogy a bosszú irányítja a társadalmunkat és az életünket, és hogyan lehetne megnyitni a jövőt a személyes felszabadulás és egy erőszakmentes társadalom felé.
A találkozó május 5-én, pénteken este kezdődik, és 7-én, vasárnap este ér véget.
A részletekkel kapcsolatban keresd Lorenzót. Tel: 06 30 929 5507, Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

“…Szóval a téma a bosszú, ami Hammurapi “törvénykönyvével” kezdődött és  a zsidó vallásban, a kereszténységben és az iszlámban végződött, a bosszú témája egy térség kultúrájához tartozik. Tehát, ki tudja, lehet hogy a saját mentális struktúrán belül kell laposan megvizsgálnunk a bosszú ügyét, ami erősen bennünk van. Azoknak a fejében, akik nyugatiaknak érzik magukat.”
"…így hát le kell bontani ezt a mechanizmust egyebek mellett. Ezt a mély hitet abban, hogy úgy lehet megadani valamit, ha szenvedést okozunk annak a másiknak, akiről azt hisszük, hogy a szenvedés, a gyötrelem elindítója.”

/(Beszélgetés Silóval, 2008. Június 5., Grotte)/
 

Megjelent: 1996 alkalommal