Aranyszabály szeminárium

 
A fotót Szeicz Anita készítette A fotót Szeicz Anita készítette
2012. április 28.

Létezik egy fontos elv, az úgynevezett Aranyszabály. Ez az elv így szól: "Ha úgy bánsz másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak, akkor felszabadítod magad". Nem újdonság ez az elv, több ezer éves. Kibírta az idő múlását különbözõ kultúrákban és a Föld különböző pontjain. Ezt szeretnénk tanulmányozni és elmélkedni mindezekről, aminek segítségével úgy alakíthatjuk életünket, kapcsolatainkat, hogy mindez a belső fejlődés érzését adhatja számunkra. 

 

Időpont: április 28., szombat 10.00 – 18.00

Többféleképpen megfogalmazták már; például: "Ne tegyél másnak olyat, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek.", "Szeresd felebarátodat, ahogy tenmagadat", "Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak".

Bárhogy fogalmazunk is, az emberek a kezdetektől fogva emlegették ezt az elvet.

Úgy bánni másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak, nem egy külső erkölcsből fakad. Ezt az emberilény bensőjének mélyén élő ideál hajtja előre. Egy olyan élet ideálja, amely irányt adhatnak az emberi cselekedeteknek.

Emögött egy olyan értékrendszer áll, amely következetes erőfeszítést kíván az emberi cselekvés irányításában.

Itt érvényesek a szándékok, még ha eleinte nem is egyeznek a tettekkel, főleg, ha kitartunk mellettük, tökéletesítjük őket.

Ha azt mondom. "Úgy kell bánnom másokkal, ahogy szeretném, hogy velem bánjanak", rögtön felmerül a kérdés: "Miért?". Létezik egy olyan tudati mûködés, amely problémákat teremt, amikor rosszul bánunk másokkal. Vajon hogyan zajlik ez a folyamat?

Hogyan teremthet visszhangot bennem valami, ami valaki mással történik? Ez szinte mágikus!

Ezt szeretnénk tanulmányozni és elmélkedni mindezekről, aminek segítségével úgy alakíthatjuk életünket, kapcsolatainkat, hogy mindez a belső fejlődés érzését adhatja számunkra.

Időpont:2012.04.28 10.00 – 18.00
Helyszín: Mikebuda Tanulmányozás és Elmélkedés Park
Kapcsolat és jelentkezés a programra: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 0630298004

Megjelent: 1557 alkalommal